• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - По повод одбележувањето 25 години од основањето на Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС), денеска во Музејот на современата уметност ќе се одржи конференцијата „Трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост во Република Македонија“.

На конференцијата ќе присуствува министерот за економија Крешник Бектеши, а како говорници се најавени директорот на ДЗИС, Сафет Емурали, заменик претседателот на Европскиот патентен завод Жељко Топиќ и претставникот на Светската организација за интелектуална сопственост Силвија Трпковска. мч/са/07:38

###

 

НЕМА ПОВРЗАНИ ВЕСТИ