• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Труд и социјала

Во Берово во тек обуки за интегрирано управување со предмети

Во Берово во тек обуки за интегрирано управување со предмети

Берово, 17 октомври 2018 (МИА) - Како дел од подготовките за имплементација на новиот закон за соц... повеќе...

 
Царовска: Поголема поддршка за сиромашните (видео)

Царовска: Поголема поддршка за сиромашните (видео)

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Реформите што се прават во социјалната сфера за намалување и искоре... повеќе...

Царовска: Поголема поддршка за сиромашните, но и интегрирање на пазарот на труд за справување со сиромаштијата

Царовска: Поголема поддршка за сиромашните, но и интегрирање на пазарот на труд за справување со сиромаштијата

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Реформите што се прават во социјалната сфера за намалување и искоре... повеќе...

Меѓународен ден за искоренување на сиромаштијата

Меѓународен ден за искоренување на сиромаштијата

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Конференција за сиромашни и социјално исклучени лица ќе се одржи де... повеќе...

Царовска: Со усогласување на законите и јакнење на институциите побрзо ќе ја спроведеме Истанбулската конвенција

Царовска: Со усогласување на законите и јакнење на институциите побрзо ќе ја спроведеме Истанбулската конвенција

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Усогласувањето на законите со кои треба да се спречи насилството вр... повеќе...

Денот на македонската револуционерна борба неработен за сите граѓани

Денот на македонската револуционерна борба неработен за сите граѓани

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Денот на македонската револуционерна борба - 23 Октомври е неработе... повеќе...

Се гради детска градинка во селото Спанчево

Се гради детска градинка во селото Спанчево

Кочани, 15 октомври 2018 (МИА) - Започна реализацијата на проект за изградба на детска градинка во с... повеќе...

Одбележана петтата меѓугранична средба на слепите лица од источна Македонија и Република Бугарија

Одбележана петтата меѓугранична средба на слепите лица од источна Македонија и Република Бугарија

Делчево, 15 октомври 2018 (МИА) - Да се спроведе проектот за изградба на рехабилитациски центар за з... повеќе...

Светскиот ден на белиот стап одбележан во Тетово

Светскиот ден на белиот стап одбележан во Тетово

Тетово, 15 октомври 2018 (МИА) - Со трибина во просториите на општина Тетово повеќе членови на Здруж... повеќе...

Царовска: Македонија активно работи на воспоставување родова еднаквост

Царовска: Македонија активно работи на воспоставување родова еднаквост

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Македонија работи активно на постигнување на родовата еднаквост и з... повеќе...

Во Дебарско права од социјалната заштита остваруваат 1.388 корисници

Во Дебарско права од социјалната заштита остваруваат 1.388 корисници

Дебар, 10 октомври 2018 (МИА) – Одредено право од социјалата заштита во општините Дебар и Центар Жуп... повеќе...

Потребно е подобрување на животот на слепите и слабовидните лица

Потребно е подобрување на животот на слепите и слабовидните лица

Скопје, 10 октомври 2018 (МИА) - Подобрување на животот на слепите и слабовидните лица, изградба на ... повеќе...

Зголемен бројот на бездомни лица кои бараат помош во пунктот во Момин Поток

Зголемен бројот на бездомни лица кои бараат помош во пунктот во Момин Поток

Скопје, 10 октомври 2018 (МИА) – Околу 180 бездомни лица од Скопје веќе 10 години имаат можност да г... повеќе...

Извршен вонреден инспекциски надзор во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче

Извршен вонреден инспекциски надзор во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче

Скопје, 10 октомври 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика го заврши вонредниот ин... повеќе...

МТСП врши вонреден инспекциски надзор во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче

МТСП врши вонреден инспекциски надзор во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче

Скопје, 9 октомври 2018 (МИА) - Во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче, се врши вонреден надзор от... повеќе...

Царовска: За неполна година 1.025 вработувања во градинките

Царовска: За неполна година 1.025 вработувања во градинките

Скопје, 9 октомври 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика последниот месец обезбед... повеќе...

Царовска и Богоев во посета на градинката „Орце Николов“ во Карпош 2

Царовска и Богоев во посета на градинката „Орце Николов“ во Карпош 2

Скопје, 9 октомври 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и градонача... повеќе...