• A-
  • A
  • A+
понеделник, 04 март 2024, 

Сообраќај и транспорт

АМСМ го стартуваше проектот „Безбедни училишни зони”

АМСМ го стартуваше проектот „Безбедни училишни зони”

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Со доделување безбедносни елечиња и балони на учениците од четврто... повеќе...

 
Сугарески: Автопатот Скопје - Блаце ќе се гради во две фази, точна сума по проектирањето

Сугарески: Автопатот Скопје - Блаце ќе се гради во две фази, точна сума по проектирањето

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) – Јавното претпријатие за државни патишта работи на проектот за изгр... повеќе...

Со 70 милиони евра ќе се подобрува состојбата на локалните патишта

Со 70 милиони евра ќе се подобрува состојбата на локалните патишта

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Владата преку Министерството за транспорт и врски ќе инвестира 70 ... повеќе...

Дивите превозници ги укинуваат линиите на легалните, тврди Асоцијацијата „Исток“

Дивите превозници ги укинуваат линиите на легалните, тврди Асоцијацијата „Исток“

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Намален  е бројот на патници на регистрираните автобуски превозниц... повеќе...

Градежни работи на патот меѓу Драгобраште и Трстија, се пренасочува сообраќајот

Градежни работи на патот меѓу Драгобраште и Трстија, се пренасочува сообраќајот

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на делницата од регионалниот пат Р-2345, помеѓу селата... повеќе...

Манчевски-Папас:Македонија и Грција ќе ги намалат цените во роаминг

Манчевски-Папас:Македонија и Грција ќе ги намалат цените во роаминг

Скопје, 8 септември 2018 (МИА) - Македонија и Грција имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што... повеќе...

Машиновозачите бараат враќање на поранешниот начин на пензионирање

Машиновозачите бараат враќање на поранешниот начин на пензионирање

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Независниот синдикат на машинскиот персонал на Македонија при МЖ Тр... повеќе...

Во октомври ќе се соопшти новата цена на чинење на автопатот Кичево-Охрид

Во октомври ќе се соопшти новата цена на чинење на автопатот Кичево-Охрид

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Дополнителни 152 милиони евра бара кинески „Синохидро“ за изградба ... повеќе...

Автопатот од Приштина до границата со Македонија готов до крајот на годината

Автопатот од Приштина до границата со Македонија готов до крајот на годината

Приштина, 6 септември 2018 (МИА) – Автопатот од Приштина до границата со Македонија ќе биде готов до... повеќе...

Сугарески: Седумдесет милиони евра од Светска банка за инфраструктурни проекти во целата држава

Сугарески: Седумдесет милиони евра од Светска банка за инфраструктурни проекти во целата држава

Охрид, 5 септември 2018 (МИА) – Целосна реконструкција на булеварот „Туристичка“, на регионалниот па... повеќе...

ММА: Соопштението на АВМУ во врска со кампањата на ЕУ е целосно беспредметно

ММА: Соопштението на АВМУ во врска со кампањата на ЕУ е целосно беспредметно

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Соопштението на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги (АВМУ) в... повеќе...

Се реконструира асфалтот на регионалниот пат Виница - Бигла

Се реконструира асфалтот на регионалниот пат Виница - Бигла

Кочани, 05. септември 2018 (МИА) - За делницата од Виница до Бигла на регионалниот пат кон Делчево с... повеќе...

Говорот на омраза во медиумите мора да се превенира и санкционира, порачуваат регулаторите

Говорот на омраза во медиумите мора да се превенира и санкционира, порачуваат регулаторите

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Говорот на омраза во медиумите и начините како да се превенира и са... повеќе...

АВМУ: Јавната пропаганда за референдумот да се одвои од другите содржини на медиумите

АВМУ: Јавната пропаганда за референдумот да се одвои од другите содржини на медиумите

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудоиовизуелни медиумски услуги на Македонија... повеќе...

Во девет сообраќајки во Скопје вчера едно лице потешко повредено

Во девет сообраќајки во Скопје вчера едно лице потешко повредено

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - На подрачјето на Град Скопје вчера се случиле девет сообраќајни нез... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на влезот во Охрид

Нормализиран сообраќајот на влезот во Охрид

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Нормализиран е сообраќајот на регионалниот пат Р1208 влез во Охрид ... повеќе...

Собранието ќе ги врати парите што нема да ги искористи за кампањата

Собранието ќе ги врати парите што нема да ги искористи за кампањата

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Владата му префрлила 80 милиони денари на Собранието за кампањата з... повеќе...