• A-
  • A
  • A+
понеделник, 04 март 2024, 

Сообраќај и транспорт

Во Скопје 10 сообраќајни незгоди, три лица повредени

Во Скопје 10 сообраќајни незгоди, три лица повредени

Скопје, 10 октомври 2018 (МИА) – Десет сообраќајни незгоди се случиле вчера во Скопје. Во сообраќајк... повеќе...

 
На двата аеродрома 1,8 милион патници, повеќе од половина патувале со „Визер“

На двата аеродрома 1,8 милион патници, повеќе од половина патувале со „Визер“

Скопје, 9 окотмври 2018 (МИА) - Преку двата аеродрома во Македонија, во Скопје и Охрид, во првите де... повеќе...

Министерот Манчевски на состанок за дигиталната агенда во Подгорица

Министерот Манчевски на состанок за дигиталната агенда во Подгорица

Скопје, 8 октомври 2018 (МИА) - Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевс... повеќе...

Сугарески: Средствата за гасоводот што нема да се искористат, ќе се пренаменат

Сугарески: Средствата за гасоводот што нема да се искористат, ќе се пренаменат

Скопје, 8 октомври 2018 (МИА) - Средствата планирани за изградба на гасоводот што нема да бидат иско... повеќе...

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози

Скопје, 6 октомври 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интензи... повеќе...

Три лица повредени во сообраќајна несреќа кај Баткова чешма

Три лица повредени во сообраќајна несреќа кај Баткова чешма

Делчево, 5 октомври 2018 (МИА) - Три лица се повредени во сообраќајна несреќа што околу 18:40 часот ... повеќе...

Сообраќајот на патот Делчево - Македонска Каменица во прекин поради сообраќајка

Сообраќајот на патот Делчево - Македонска Каменица во прекин поради сообраќајка

Скопје, 5 октомври 2018 (МИА) - Поради сообраќајна несреќа од 18.45 часот, во прекин е сообраќајот н... повеќе...

АВМУ објави Преглед на јавната пропаганда за Референдумот 2018

АВМУ објави Преглед на јавната пропаганда за Референдумот 2018

Скопје, 5 октомври 2018 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска објави ... повеќе...

Почна реконструкцијата на регионалниот пат Прдејци-Смоквица

Почна реконструкцијата на регионалниот пат Прдејци-Смоквица

Гевгелија, 5 октомври 2018 (МИА) - Реконструкцијата на регионалниот пат Прдејци-Смоквица на територи... повеќе...

Забрзано се гради експресниот пат Штип-Радовиш, се очекува да биде готов пред предвидениот рок

Забрзано се гради експресниот пат Штип-Радовиш, се очекува да биде готов пред предвидениот рок

Штип, 4 октомври 2018 (МИА) - Забрзано се гради експресниот пат Штип-Радовиш, којшто ќе биде готов и... повеќе...

Сугарески ќе изврши увид во изградбата на патот Штип - Радовиш

Сугарески ќе изврши увид во изградбата на патот Штип - Радовиш

Скопје, 4 октомври 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП з... повеќе...

Сугарески: Укинувањето на железничка линија Белград – Солун е поради економска неисплатливост

Сугарески: Укинувањето на железничка линија Белград – Солун е поради економска неисплатливост

Скопје, 3 октомври 2018 (МИА) – Укинувањето на меѓународната железничка линија Белград – Солун е нап... повеќе...

Србија и Македонија ќе градат заеднички железнички премин, инвестицијата 4,5 милиони евра

Србија и Македонија ќе градат заеднички железнички премин, инвестицијата 4,5 милиони евра

Скопје, 3 октомври 2018 (МИА) – Намалување на времето на патување со воз, подобра соработка меѓу цар... повеќе...

Македонија и Србија ќе градат заедничка гранична железничка станица

Македонија и Србија ќе градат заедничка гранична железничка станица

Скопје, 3 октомври 2018 (МИА) - Македонија и Србија ќе градат заедничка железничка станица на која ќ... повеќе...

Движење на возилата низ Јасен

Движење на возилата низ Јасен

Скопје, 2 октомври 2018 (МИА) -  Патниот правец Скопје - Македонски Брод преку националниот парк Јас... повеќе...

Железничката линија Белград-Солун укината заради економска неисплатливост

Железничката линија Белград-Солун укината заради економска неисплатливост

Скопје, 2 октомври 2018 (МИА) - Министерството за транспорт и врски и МЖ Транспорт - АД Скопје и во ... повеќе...

Надојдени води во Црна Река го оштетија бетонскиот мост на железничкиот коридор 10

Надојдени води во Црна Река го оштетија бетонскиот мост на железничкиот коридор 10

Скопје, 2 октомври 2018 (МИА) - Големо количество вода во Црна Река што наеднаш надошла го направила... повеќе...