• A-
  • A
  • A+
понеделник, 04 март 2024, 

Сообраќај и транспорт

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 27 август 2018 Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ФРЕКВЕНЦИЈА:... повеќе...

 
На ГП „Табановце“  се чека до полоцина час

На ГП „Табановце“ се чека до полоцина час

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Табановце има зголемена фреквенција на возила, а... повеќе...

Сообраќајот Кривогаштани-Крушево во прекин поради натпреварот „Фис ролерски куп Тоше Проески“

Сообраќајот Кривогаштани-Крушево во прекин поради натпреварот „Фис ролерски куп Тоше Проески“

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Сообраќајот на регионалниот пат Кривогаштани-Крушево е во прекин пора... повеќе...

Зголемена фреквенција на Табановце - се чека до 30 минути

Зголемена фреквенција на Табановце - се чека до 30 минути

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Табановце има зголемена фреквенција на возила, п... повеќе...

Сообраќајот Росоман-Кавадарци во прекин поради градежни работи

Сообраќајот Росоман-Кавадарци во прекин поради градежни работи

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Росоман-Кавадарци е во прекин поради гр... повеќе...

Поради свлечиште во прекин сообраќајот Битола-Ресен кај с. Крклино

Поради свлечиште во прекин сообраќајот Битола-Ресен кај с. Крклино

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - Поради свлечиште во прекин е сообраќајот на патот Битола-Ресен кај с.... повеќе...

На Богородица се чека до 30 минути

На Богородица се чека до 30 минути

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Богородица има зголемена фреквенција на возила, ... повеќе...

Во Штип се асфалтира улицата „Радански пат“

Во Штип се асфалтира улицата „Радански пат“

Штип, 25 август 2018 (МИА) - Во Штип се асфалтираат и уредуваат улиците, кои се дел од Програмата на... повеќе...

Штип ќе има пајак служба

Штип ќе има пајак служба

Штип, 25 август 2018 (МИА) - Штипското Јавно претпријатие „Стипион“ како донација од град Скопје доб... повеќе...

РСБСП: Како последица на брзо возење лани загинале 72 лица

РСБСП: Како последица на брзо возење лани загинале 72 лица

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - Брзото и неодговорно однесување во сообраќајот и понатаму останува гл... повеќе...

На ГП Богородица зголемена фрекфенција на возила, се чека до половина час

На ГП Богородица зголемена фрекфенција на возила, се чека до половина час

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Богородица има зголемена фреквенција на возила и... повеќе...

За излез од Македонија повеќе од половина час се чека на Табановце и на Богородица

За излез од Македонија повеќе од половина час се чека на Табановце и на Богородица

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - На граничните премини Табановце и Богородица денеска има зголемена фр... повеќе...

На Табановце се чека до 30 минути

На Табановце се чека до 30 минути

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Табановце денеска има зголемена фреквенција на в... повеќе...

Во тетовско намален бројот на сообраќајки во јули и во август во споредба со истиот период лани

Во тетовско намален бројот на сообраќајки во јули и во август во споредба со истиот период лани

Тетово, 24 август 2018 (МИА) - Вкупно 173 сообраќајни несреќи се случиле на тетовското подрачје во м... повеќе...

На Табановце се чека до половина час

На Табановце се чека до половина час

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - На граничниот премин Табановце има зголемена фреквенција на возила, а... повеќе...

Останати 12 милиони евра од ЕИБ, општините да достават проекти

Останати 12 милиони евра од ЕИБ, општините да достават проекти

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денеска оствари рабо... повеќе...

Зголемен бројот на превезени патници во патниот, воздушниот и железничкиот превоз

Зголемен бројот на превезени патници во патниот, воздушниот и железничкиот превоз

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Во патниот патнички сообраќај во вториот квартал од годинава во однос... повеќе...