• A-
  • A
  • A+
понеделник, 04 март 2024, 

Сообраќај и транспорт

Во Неготино се врши обележување на хоризонталната сигнализација

Неготино, 19 октомври 2018 (МИА) - Со цел зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот... повеќе...

 
Во тунелот „1“ на патот Гевгелија - Скопје ќе се вози по една лента, со ограничена брзина

Во тунелот „1“ на патот Гевгелија - Скопје ќе се вози по една лента, со ограничена брзина

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Со ограничена брзина на 40 километри на час и по една лента ќе се о... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на патот Штип - Радовиш

Нормализиран сообраќајот на патот Штип - Радовиш

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Штип – Радовиш кај месноста викана Пи... повеќе...

Во прекин сообраќајот на патот Штип - Радовиш поради минирање

Во прекин сообраќајот на патот Штип - Радовиш поради минирање

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Штип-Радовиш кај месноста викана Пила... повеќе...

Повторно поништен јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпании (видео)

Повторно поништен јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпании (видео)

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Министерството за транспорт и врски повторно го поништи јавниот пов... повеќе...

Повторно поништен јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпании

Повторно поништен јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпании

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска објави дека... повеќе...

Санирање на дефект на опремата инсталирана во тунел 1 – Демир Капија

Санирање на дефект на опремата инсталирана во тунел 1 – Демир Капија

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Во периодот од 23:00 до 00:00 часот вечер ќе се извршува санирање н... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на патот Радовиш - село Ораовица

Нормализиран сообраќајот на патот Радовиш - село Ораовица

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Радовиш - село Ораовица е нормализира... повеќе...

Поради сообраќајка во прекин сообраќајот Радовиш - село Ораовица

Поради сообраќајка во прекин сообраќајот Радовиш - село Ораовица

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Р1310 Радовиш - село Ораовица е во пр... повеќе...

Утре санирање на дефект на опремата инсталирана во тунел 1 – Демир Капија

Утре санирање на дефект на опремата инсталирана во тунел 1 – Демир Капија

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Утревечер во периодот од 23:00 до 00:00 часот ќе се извршува санира... повеќе...

Тунџев: Кривичната против Трпески е заснована  врз наоди на внатрешната контрола

Тунџев: Кривичната против Трпески е заснована врз наоди на внатрешната контрола

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Поднесената кривична пријава против поранешниот директор на Агенциј... повеќе...

Сугарески: Директорот на МЕР наскоро ќе објасни за се што е договарано околу гасоводот

Сугарески: Директорот на МЕР наскоро ќе објасни за се што е договарано околу гасоводот

Кочани, 12 октомври 2018 (МИА) - Наскоро јавноста преку акционерското друштво во државна сопственост... повеќе...

Сугарески: Државата инвестира 60 милиони евра за изградба и реконструкција на патиштата во Кочанско

Сугарески: Државата инвестира 60 милиони евра за изградба и реконструкција на патиштата во Кочанско

Кочани, 12 октомври 2018 (МИА) - Започнаа градежните работи за реконструкција и преасфалтирање на па... повеќе...

Сугарески ќе изврши увид во реконструкцијата на патот Кочани - Пониква

Сугарески ќе изврши увид во реконструкцијата на патот Кочани - Пониква

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП ... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 11 октомври 2018 Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Од ЕВН е нај... повеќе...

Со нов асфалтен пат се поврзаа Македонците од Борје и Глобочица

Со нов асфалтен пат се поврзаа Македонците од Борје и Глобочица

Дебар, 11 октомври 2018 (МИА) - Нов асфалтен пат изграден е од двете страни на граничниот премин Бор... повеќе...

Викендов електронско аплицирање за ЕКМТ-дозволи

Викендов електронско аплицирање за ЕКМТ-дозволи

Скопје, 10 октомври 2018 (МИА) - Годишното аплицирање по електронски пат за распределба на ЕКМТ-дозв... повеќе...