• A-
  • A
  • A+
сабота, 20 април 2024, 

Граѓански сектор

Образовна екскурзија во Бугарија за шеесет ученици од источна Македонија

Берово 20 октомври 2018 (МИА) - Близу 60 млади од Македонија од општините Делчево, Пехчево, Берово, ... повеќе...

 
Септичка јама вознемири сопственици на викендички крај Тиквешко Езеро

Септичка јама вознемири сопственици на викендички крај Тиквешко Езеро

Кавадарци, 19 октомври 2018 (МИА) - Септичка јама вознемири сопственици на викендички крај Тиквешко ... повеќе...

Во Гевгелија традиционална крводарителска акција „Аполонија-Ден на крводарување“

Гевгелија, 18 октомври 2018 (МИА) - Во шеснаесетата крводарителска акција која традиционално по два ... повеќе...

Сексуална експлоатација, доминатна форма на трговија со луѓе во Македонија (видео)

Сексуална експлоатација, доминатна форма на трговија со луѓе во Македонија (видео)

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Доминантна форма на трговија со луѓе во Македонија е сексуалната ек... повеќе...

Независниот синдикат на полицијата бара 20 отсто поголеми плати од јануари 2019.

Независниот синдикат на полицијата бара 20 отсто поголеми плати од јануари 2019.

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Независниот синдикат на полицијата бара еднократно покачување на пл... повеќе...

Пензионери од „Анри Динан“ Неготино реализираа акција за чистење на градот

Пензионери од „Анри Динан“ Неготино реализираа акција за чистење на градот

Неготино, 17 октомври 2018 (МИА) - На иницијатива на раководството на клубот на пензионери-хуманисти... повеќе...

Кочани ќе биде домаќин на трката во планинско трчање Gratche ТrailRun 2018

Кочани ќе биде домаќин на трката во планинско трчање Gratche ТrailRun 2018

Кочани, 17 октомври 2018 (МИА) - Спортското здружение МТБ Исток од Кочани во соработка со Здружениет... повеќе...

ЗНМ, ССНМ и МАН со осуда за забраната на Телма за коментирање на интернет

ЗНМ, ССНМ и МАН со осуда за забраната на Телма за коментирање на интернет

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на н... повеќе...

Од утре се затвора Комплексот „Македонско село“

Од утре се затвора Комплексот „Македонско село“

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Комплексот „Македонско село“ се затвора од утре. Одлуката денеска ј... повеќе...

Презентација на кампањата „Да ја искорениме менструалната сиромаштија“

Презентација на кампањата „Да ја искорениме менструалната сиромаштија“

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Новинари за човекови права денеска ќе ја започне кампањата „Да ја и... повеќе...

Струмичани ја покажуваат својата хуманост со донирање храна

Струмичани ја покажуваат својата хуманост со донирање храна

Струмица, 16 октомври 2018 (МИА) - На два пункта струмичани денеска ја покажуваат својата хуманост с... повеќе...

Расчистени десетина диви депонии на Калин Камен

Расчистени десетина диви депонии на Калин Камен

Крива Паланка, 16 октомври 2018 (МИА) - Извидничкиот одред "Наум Наумовски- Борче" од Крива Паланка ... повеќе...

Акција „Нахрани 10.000“ во Куманово

Акција „Нахрани 10.000“ во Куманово

Куманово, 16 октомври 2018 (МИА) - Кумановци денеска донираат храна за ранливите категории граѓани в... повеќе...

Работилница за урбана отпорност и справување со ризици од катастрофи во ЈИЕ

Работилница за урбана отпорност и справување со ризици од катастрофи во ЈИЕ

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Градење мрежи за отпорни градови и отпорни населени места е целта н... повеќе...

МОСТ: Соработката на граѓанските организации и новинарите неопходна за да се влијае врз процесот на донесување одлуки

МОСТ: Соработката на граѓанските организации и новинарите неопходна за да се влијае врз процесот на донесување одлуки

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Во рамките на проектот „Медиа-платформа за застапување“, имплементи... повеќе...

Мониторинг: Корупцијата присутна во медиумите, но не се третира длабински (видео)

Мониторинг: Корупцијата присутна во медиумите, но не се третира длабински (видео)

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Корупцијата како тема е застапена во медиумите, но известувањата за... повеќе...

Селмани: Авторските права треба да се почитуваат за поквалитетно новинарство

Селмани: Авторските права треба да се почитуваат за поквалитетно новинарство

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Подобро запознавање на новинарите и медиумските работници со авторс... повеќе...