• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Образование и наука

Претставници на училиштето „Св. Наум Охридски“ на студиска посета на Германија

Охрид, 20 октомври 2018 (МИА) – Претставници на ОЕМУЦ „Свети Наум Охридски“, Министерството за образ... повеќе...

 

Работен состанок за подобрување на образовните услови во пелагонискиот регион

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска на работен со... повеќе...

Општина Штип го решавава проблемот со топлиот премин во училиштето „Славејко Арсов“

Општина Штип го решавава проблемот со топлиот премин во училиштето „Славејко Арсов“

Штип, 18 октомври 2018 (МИА) - Штипското Општинско основно училиште(ООУ) „Славејко Арсов“ конечно ќе... повеќе...

Општина Крива Паланка додели стипендии за талентирани ученици и студенти и спортисти од општинските клубови

Општина Крива Паланка додели стипендии за талентирани ученици и студенти и спортисти од општинските клубови

Крива Паланка, 18 октомври 2018 (МИА) - Локалната самоуправа на општина Крива Паланка ја продолжи по... повеќе...

Кумановското училиште „Кочо Рацин“ дел од два проекти од програмата Еразмус +

Кумановското училиште „Кочо Рацин“ дел од два проекти од програмата Еразмус +

Куманово, 18 октомври 2018 (МИА) - Кумановското основно училиште „Кочо Рацин“ доби два проекти од ЕР... повеќе...

Министерот Адеми се сретна со државниот секретар на финското МНР Мати Антонен

Министерот Адеми се сретна со државниот секретар на финското МНР Мати Антонен

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска се сретна со ... повеќе...

Спортски активности за меѓуетничка кохезија за ученици од Куманово

Спортски активности за меѓуетничка кохезија за ученици од Куманово

Куманово, 17 октомври 2018 (МИА) - Стотина ученици од кумановските основни училишта „Христијан Карпо... повеќе...

Проект за подобрување на меѓуетничка интеграција на младите во образованието

Проект за подобрување на меѓуетничка интеграција на младите во образованието

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Зајакнување на меѓуетничката соработка и интеграција меѓу младите в... повеќе...

 Научен семинар за мултикултурата и повеќејазичноста

Научен семинар за мултикултурата и повеќејазичноста

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - „Мултикултура, мултилингвализам и интеркултурализам“ е насловен меѓ... повеќе...

Пет студенти по информатика ќе добијат ваучери за студиска посета во Кина

Пет студенти по информатика ќе добијат ваучери за студиска посета во Кина

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Компанијата Хуавеи во соработка со Министерството за информатичко о... повеќе...

Промоција на примери и добри практики за заеднички ученички активности

Промоција на примери и добри практики за заеднички ученички активности

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Во Младинскиот културен центар - Скопје денеска во рамки на проекто... повеќе...

Патроли за подобрување на асоцијалното однесување во беровските училишта

Патроли за подобрување на асоцијалното однесување во беровските училишта

Берово, 16 октомври 2018 (МИА) - Формирање училишни патроли со цел скенирање на реалната состојба во... повеќе...

Министерот Адеми се сретна со претставникот на УНДП, Луиза Винтон

Министерот Адеми се сретна со претставникот на УНДП, Луиза Винтон

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Министерот за образование и наука Арбер Адеми, денеска се сретна со... повеќе...

Адеми: Новите генерации треба да се едуцираат да живеат заедно во едно општество и во една заедница

Адеми: Новите генерации треба да се едуцираат да живеат заедно во едно општество и во една заедница

Скопје, 13 октомври 2018 (МИА) -  Сите нови генерации на ученици треба да се едуцираат да живеат зае... повеќе...

Манифестација „Заедно градиме мостови“

Манифестација „Заедно градиме мостови“

Скопје, 13 октомври 2018 (МИА) -  Над 700 ученици од 27 училишта од целата држава денеска ќе бидат д... повеќе...

Адеми: Објавениот индикатор од СБ ќе помогне во подобрување на образовните политики

Адеми: Објавениот индикатор од СБ ќе помогне во подобрување на образовните политики

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Министерството за образование и наука ги анализира податоците добие... повеќе...

Претставници од ЗОК донираа за учениците со интелектуална попреченост во кумановското ОУ „Браќа Миладиновци“

Претставници од ЗОК донираа за учениците со интелектуална попреченост во кумановското ОУ „Браќа Миладиновци“

Куманово 12 октомври 2018 (МИА) - Претставници од Здружената Опертивна Команда (ЗОК) предводени од б... повеќе...