• A-
  • A
  • A+
сабота, 20 април 2024, 

Република

Нови штедливи светилки на градскиот кеј во Куманово

Куманово, 19 октомври 2018 (МИА) - Нови штедливи светилки се поставуваат деновиве на градскиот кеј в... повеќе...

 
Во Штип почнува „Текстилијадата“

Во Штип почнува „Текстилијадата“

Штип, 19 октомври 2018 (МИА) - Миграцијата на младите, културата и младите, проблемите на текстилнит... повеќе...

Коцевски револтиран за одлуката на советниците за цената на водата

Коцевски револтиран за одлуката на советниците за цената на водата

Велес, 18 октомври 2018 (МИА) - Градоначалникот на Општина Велес Аце на денешната прес-конференција ... повеќе...

Општина Карпош: Граѓаните со поголемо учество во градењето на „Здрава населба“

Општина Карпош: Граѓаните со поголемо учество во градењето на „Здрава населба“

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Во Институтот за социолошки и политичко правни истражувања (ИСППИ),... повеќе...

Во близина на Стража се преврте камион полн со овци

Кичево, 18 октомври 2018 (МИА) - Камион полн со овци се преврте во близина на превојот Стража, јави ... повеќе...

Во Прилеп ќе се одржи 18-иот Меѓународниот детски музички фестивал „Ѕвездички“

Во Прилеп ќе се одржи 18-иот Меѓународниот детски музички фестивал „Ѕвездички“

Прилеп, 18 октомври 2018 (МИА) - На 20 и 21 октомври во Прилеп, в сабота и в недела, по 18-ти пат ќе... повеќе...

Јованоски: Во 2019 година во Прилеп нема да има неасфалтирана улица

Јованоски: Во 2019 година во Прилеп нема да има неасфалтирана улица

Прилеп, 18 октомври 2018 (МИА) - Во Прилеп деновиве интензивно се асфалтираат улици. Досега се заврш... повеќе...

Привремен сообраќен режим на улицата „Антон Попов“

Привремен сообраќен режим на улицата „Антон Попов“

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Поради извршување градежни работи во рамки на реконструкцијата на у... повеќе...

Студентите од Архитектонскиот факултет во Скопје реализираа практична настава во Кочани

Студентите од Архитектонскиот факултет во Скопје реализираа практична настава во Кочани

Кочани, 18 октомври 2018 (МИА) - Архитектонскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од... повеќе...

Кавадарци ќе искористи бунари за обезбедување технолошка вода

Кавадарци ќе искористи бунари за обезбедување технолошка вода

Кавадарци, 18 октомври 2018 (МИА) - Општина Кавадарци ќе искористи бунари за обезбедување технолошка... повеќе...

Во Куманово ќе се заменат 10.000 водомери

Куманово, 18 октомври 2018 (МИА) - Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски и менаџерскиот и с... повеќе...

Општина Чешиново-Облешево ја реализира годишната програма за изградба на улици

Општина Чешиново-Облешево ја реализира годишната програма за изградба на улици

Кочани, 18 октомври 2018 (МИА) - Со пробивањето и подготовката за асфалтирање на девет улици во насе... повеќе...

Изложба со хуманитарен карактер на ликовниот уметник Сулејманоски

Изложба со хуманитарен карактер на ликовниот уметник Сулејманоски

Ростуше, 18 октомври 2018 (МИА) - Во Домот на културата во Ростуше, администартивен центар на општин... повеќе...

Во Велес утре  започнува „Фестивалот на велешка пита и вино 2018“

Во Велес утре започнува „Фестивалот на велешка пита и вино 2018“

Велес, 18 октомври 2018 (МИА) - Општина Велес и оваа година традиционалино по 14. пат од 19 до 21 ок... повеќе...

Експерти од Европа во посета на штипската Територијална противпожарна единица

Експерти од Европа во посета на штипската Територијална противпожарна единица

Штип, 18 октомври 2018 (МИА) - Тим од експерти од Европската Унија во наредните десет дена ќе ја ана... повеќе...

Се проширува булевар “Македонија” во Кавадарци, ќе има повеќе паркинг места

Се проширува булевар “Македонија” во Кавадарци, ќе има повеќе паркинг места

Кавадарци, 18 октомври 2018 (МИА) - ‭Се проширува булевар „Македонија” во Кавадарци, ќе има повеќе п... повеќе...

„Отворените забавни фудбалски школи“ по тринаесетти пат во Струмица

„Отворените забавни фудбалски школи“ по тринаесетти пат во Струмица

Струмица, 18 октомври 2018 (МИА) - На плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беа отворени „Отво... повеќе...