• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Економија

Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

Скопје, 20 октомври 2018 (МИА) - Градежните работи на пругата Битола-Кременица се очекува да завршат... повеќе...

 

Започна есенската сеидба во поширокиот кумановски регион

Куманово, 20 октомври 2018 (МИА) - Есенската сеидба во поширокиот кумановски регион започна, но се о... повеќе...

Ангеловска - Бежоска: Нефункционалните кредити се уште имаат големо значење во глобални рамки

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) -  И по десет години од почетокот на глобалната криза, проблемот на н... повеќе...

Во Неготино се врши обележување на хоризонталната сигнализација

Неготино, 19 октомври 2018 (МИА) - Со цел зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот... повеќе...

Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Дали Македонија има потреба од закон против фрлање храна и/или од п... повеќе...

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) - „Онлајн“-трговијата во Македонија е во зачеток, бројот на компании ... повеќе...

Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) - Министерството за економија и Универзитетот „Мајка Тереза“ од Скопј... повеќе...

Анѓушев: Младите треба да ги препознаат придобивките од членството во ЕУ и НАТО

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Во Македонија не недостасуваат млади и образувани луѓе, недостасува... повеќе...

Да се купува домашниот вишок пченица, а не да се увезува бараат земјоделците од Прилеп

Да се купува домашниот вишок пченица, а не да се увезува бараат земјоделците од Прилеп

Прилеп, 18 октомври 2018 (МИА) - Пред силосите во Прилеп каде се откупува пченица за државните стоко... повеќе...

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - На Концесионерот на „Македонско село“ за еднострано раскинување на ... повеќе...

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Директори на шест царински администрации од Западен Балкан одржаа н... повеќе...

СКСЗМ апелира власта да не му прави пречки на бизнисот

СКСЗМ апелира власта да не му прави пречки на бизнисот

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Локалните и централната власт да не го опструираат бизнисот, да ги ... повеќе...

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили. Министерствата и... повеќе...

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Утре почнуваат средбите со земјоделците во Царев Двор, Спанчево, Со... повеќе...

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Иновацијата е еден од најважните двигатели на економскиот раст во с... повеќе...

Уште утре фрлање вакцини против беснило кај лисиците

Уште утре фрлање вакцини против беснило кај лисиците

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Утре завршува реализацијата на есенската кампања на Агенцијата за х... повеќе...

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Проектот „МАИНЛАНД“, финансиран од Европската унија, денеска органи... повеќе...