• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Земјоделство

Започна есенската сеидба во поширокиот кумановски регион

Куманово, 20 октомври 2018 (МИА) - Есенската сеидба во поширокиот кумановски регион започна, но се о... повеќе...

 
Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Дали Македонија има потреба од закон против фрлање храна и/или од п... повеќе...

Да се купува домашниот вишок пченица, а не да се увезува бараат земјоделците од Прилеп

Да се купува домашниот вишок пченица, а не да се увезува бараат земјоделците од Прилеп

Прилеп, 18 октомври 2018 (МИА) - Пред силосите во Прилеп каде се откупува пченица за државните стоко... повеќе...

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Утре почнуваат средбите со земјоделците во Царев Двор, Спанчево, Со... повеќе...

Уште утре фрлање вакцини против беснило кај лисиците

Уште утре фрлање вакцини против беснило кај лисиците

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Утре завршува реализацијата на есенската кампања на Агенцијата за х... повеќе...

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Проектот „МАИНЛАНД“, финансиран од Европската унија, денеска органи... повеќе...

Нови десет милиони денари за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

Нови десет милиони денари за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Сите единици на локалната самоуправа од денеска до 17 ноември ќе мо... повеќе...

Нови 20 милиони евра за изградба на системите за наводнување „Лисиче“ и „Јужновардарска долина“

Нови 20 милиони евра за изградба на системите за наводнување „Лисиче“ и „Јужновардарска долина“

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Владата на својата вчерашна седница донесе Одлука за пренамена на с... повеќе...

АХВ: Во Македонија не се увезени сурими ракчиња од Јапонија

АХВ: Во Македонија не се увезени сурими ракчиња од Јапонија

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) соопшти дека досега нема ... повеќе...

Отворена првата училишна градина во која децата сами ќе произведуваат храна

Отворена првата училишна градина во која децата сами ќе произведуваат храна

Скопје, 16 октомври  2018 (МИА) - Како да се произведе храна без да се наруши животната средина, да ... повеќе...

„Нахрани 10.000“ и училишни градини за Светскиот ден на храната

„Нахрани 10.000“ и училишни градини за Светскиот ден на храната

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Со промоција на новата училишна градина во ООУ „Аврам Писевски” во ... повеќе...

Николовски и Царовска потпишаа Декларација за подобар статус на руралните жени

Николовски и Царовска потпишаа Декларација за подобар статус на руралните жени

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - По повод денешниот Меѓународен ден на жената од руралната средина, ... повеќе...

Атанасов: Во Македонија се конзумира безбедна храна

Атанасов: Во Македонија се конзумира безбедна храна

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Во Македонија се конзумира безбедна храна. Затоа постојат и монитор... повеќе...

Се зголемуваат насадите со малина во Пијанечкиот регион

Се зголемуваат насадите со малина во Пијанечкиот регион

Делчево, 14 октомври 2018 (МИА) - Во Пијанец се поголем е бројот на овоштари кои пројавуваат интерес... повеќе...

Компании ќе донираат храна за СОС Детско село и пунктот за бездомни лица во Момин Поток

Компании ќе донираат храна за СОС Детско село и пунктот за бездомни лица во Момин Поток

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство денеска во Скопје организира тр... повеќе...

Николовски се сретна со јаболко-производителите во Преспа

Николовски се сретна со јаболко-производителите во Преспа

Ресен, 13 октомври 2018 (МИА) – Трите денари субвенција за предадено индустриско јаболко кај регистр... повеќе...

Поради ниските откупни цени нема интерес за сеидба на пченка и пченица

Поради ниските откупни цени нема интерес за сеидба на пченка и пченица

Скопје, 13 октомври 2018 (МИА) - Македонија првпат има доволно пченка за да ги задоволи домашните по... повеќе...