• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Здравство

МЗ: Јавното здравство со законски измени ќе ги презема медицинските сестри останати без работа

МЗ: Јавното здравство со законски измени ќе ги презема медицинските сестри останати без работа

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека подготвени се измени на За... повеќе...

 
Медициските сестри „концесионери“ кои останале без работа бараат да бидат преземени во јавното здравство

Медициските сестри „концесионери“ кои останале без работа бараат да бидат преземени во јавното здравство

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Над 40 медицински сестри „концесионери“ во моментов низ цела Македо... повеќе...

Крводарителска акција во СВР Куманово

Крводарителска акција во СВР Куманово

Куманово, 18 октомври 2018 (МИА) - Припадниците на Секторот за внатрешни работи Куманово, денеска да... повеќе...

Штипската Клиничка болница ја објави одлуката за вработување медицински кадар

Штипската Клиничка болница ја објави одлуката за вработување медицински кадар

Штип, 18 октомври 2018 (МИА) - Штипската Клиничка болница (КБ) пред два дена ја објави одлуката, кои... повеќе...

Реновирани одделенија на Клиниката за дигестивна хирургија

Реновирани одделенија на Клиниката за дигестивна хирургија

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Два ката се реновирани на Универзитетската клиника за дигестивна хи... повеќе...

Детектиран тигрест комарец во Македонија, нема регистрирано случаи на инфекција

Детектиран тигрест комарец во Македонија, нема регистрирано случаи на инфекција

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - На територијата на Република Македонија е детектиран  азиски-тигрес... повеќе...

Нови креветчиња и облека за бебиња, нова постелнина за болничките кревети донирани на Гинекологија

Нови креветчиња и облека за бебиња, нова постелнина за болничките кревети донирани на Гинекологија

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА)  - Шеснаесет нови креветчиња за бебиња, нова постелнина за болничките... повеќе...

Здружението „Сполтени срца“ ќе организира собир на штипскиот  плоштад  „Слобода“

Здружението „Сполтени срца“ ќе организира собир на штипскиот плоштад „Слобода“

Штип, 17 октомври 2018 (МИА) - Здружението „Сплотени срца“ во сабота организира собир на градскиот п... повеќе...

Интензивни подготовки за воспоставување систем за развивање кадаверична трансплантација

Интензивни подготовки за воспоставување систем за развивање кадаверична трансплантација

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Во тек се интензивни подготовки за воспоставување систем за развива... повеќе...

Детската клиника доби донација од постелнини

Детската клиника доби донација од постелнини

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - Донација од постелнини во вредност од 212 илјади денари доби денеск... повеќе...

Се реновира Одделението за физикална медицина во Битола

Се реновира Одделението за физикална медицина во Битола

Битола, 16 октомври 2018 (МИА) - Менаџментот на Клиничката болница во Битола почна целосното реновир... повеќе...

Одбележување на Европскиот ден на органодарителството

Одбележување на Европскиот ден на органодарителството

Скопје, 16 октомври 2018 (МИА) - По повод одбележувањето на Европскиот ден за дарување органи и ткив... повеќе...

МЗ: Набавени 28 илјади четиривалентни вакцини за сезонски грип

МЗ: Набавени 28 илјади четиривалентни вакцини за сезонски грип

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Министерството за здравство набави 28.000 дози вакцини за заштита о... повеќе...

Работилница за значењето и начинот на пријавување несакани реакции од лековите

Работилница за значењето и начинот на пријавување несакани реакции од лековите

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Министерството за здравство номинираше 85 лекари специјалисти од си... повеќе...

Нов апарат за компјутеризирана томографија на Институтот за радиологија

Нов апарат за компјутеризирана томографија на Институтот за радиологија

Скопје, 9 октомври 2010 (МИА) - Нов апарат за компјутеризирана томографија денеска е инсталиран и пу... повеќе...

Стевановиќ: Македонија со најмал број инфицирани со ХИВ

Стевановиќ: Македонија со најмал број инфицирани со ХИВ

Скопје, 9 октомври 2018 (МИА) - Република Македонија има најмал број лица инфицирани со ХИВ, вкупно ... повеќе...

Половично реализиран крводарителскиот план во општина Гевгелија

Половично реализиран крводарителскиот план во општина Гевгелија

Скопје, 9 октомври 2018 (МИА) - За изминатите девет месеци да се соберат 426 крвни единици или да се... повеќе...