• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Економија

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) - „Онлајн“-трговијата во Македонија е во зачеток, бројот на компании ... повеќе...

 
Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Универзитетот „Мајка Тереза“ ќе добие технолошки парк

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) - Министерството за економија и Универзитетот „Мајка Тереза“ од Скопј... повеќе...

Анѓушев: Младите треба да ги препознаат придобивките од членството во ЕУ и НАТО

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Во Македонија не недостасуваат млади и образувани луѓе, недостасува... повеќе...

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - На Концесионерот на „Македонско село“ за еднострано раскинување на ... повеќе...

СКСЗМ апелира власта да не му прави пречки на бизнисот

СКСЗМ апелира власта да не му прави пречки на бизнисот

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Локалните и централната власт да не го опструираат бизнисот, да ги ... повеќе...

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Иновацијата е еден од најважните двигатели на економскиот раст во с... повеќе...

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - По повод одбележувањето 25 години од основањето на Државниот завод ... повеќе...

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди (ДПЛ)

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди (ДПЛ)

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Република Македонија е посветена на имплементирање на европските вр... повеќе...

Понеповолна економската состојба во деловните субјекти во трговијата на мало

Понеповолна економската состојба во деловните субјекти во трговијата на мало

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Раководителите на деловните субјекти во трговијата на мало оценуваа... повеќе...

Претпријатијата лани со поголем промет за 6,4 отсто

Претпријатијата лани со поголем промет за 6,4 отсто

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Македонските деловни субјекти во текот на 2017 година оствариле за ... повеќе...

Понеповолни очекувањата во градежниот сектор во третото тримесечје

Понеповолни очекувањата во градежниот сектор во третото тримесечје

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Очекувањата на раководителите на компаниите од областа на градежниш... повеќе...

Саем за градежништво, Технома и Realexpo од 24 до 28 октомври

Саем за градежништво, Технома и Realexpo од 24 до 28 октомври

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Од 24 до 28 овој месец ќе се одржи 15. Меѓународен саем за градежни... повеќе...

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Република Македонија е посветена на имплементирање на европските вр... повеќе...

Педесет македонски компании на работилница на ФИТР за „Инвестициска подготовка“

Педесет македонски компании на работилница на ФИТР за „Инвестициска подготовка“

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Експерти и професори од САД и Европа со меѓународно искуство во обл... повеќе...

УЈП домаќин на националните координатори на Програмата на ЕУ „Фискалис 2020“

УЈП домаќин на националните координатори на Програмата на ЕУ „Фискалис 2020“

Скопје, 17 октомври 2018 година (МИА) - Во организација на Управата за јавните приходи денеска и утр... повеќе...

Министерот за странски нвестиции Бардиљ Даути во посета на ТИРЗ Тетово

Министерот за странски нвестиции Бардиљ Даути во посета на ТИРЗ Тетово

Тетово 17 октомври 2018 (МИА) - Запознавање со работата и состојбите во Технолошко индустриската раз... повеќе...

Македонија на 84. место во Извештајот за глобалната конкурентност

Македонија на 84. место во Извештајот за глобалната конкурентност

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Македонија е рангирана на 84. место во Извештајот за глобалната кон... повеќе...