• A-
  • A
  • A+
сабота, 20 април 2024, 

Екологија

Расчистена депонијата „Мауцкер“ кај Охрид

Расчистена депонијата „Мауцкер“ кај Охрид

Охрид, 17 октомври 2018 (МИА) - Јавното претпријатие „Охридски комуналец“ заврши со активностите за ... повеќе...

 
Работилница за климатските промени

Работилница за климатските промени

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Воведна работилница на новиот проект за подготовка на Четвртиот нац... повеќе...

Ќе се собира кабаст отпад во Берово

Ќе се собира кабаст отпад во Берово

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Соработка со Јавното претпријатие за комунални работи „Услуга”, во ... повеќе...

Еко-акција за чистење на дел од охридското крајбрежје во Струга

Еко-акција за чистење на дел од охридското крајбрежје во Струга

Струга, 11 октомври 2018 (МИА) - Младинскиот тим на здружението „Аква“ и извидничкиот одред „Крсте Ј... повеќе...

Граѓаните активни учесници во политика за води, проект на НВО секторот

Граѓаните активни учесници во политика за води, проект на НВО секторот

Тетово 9 октомври 2018 (МИА) - Подигање на јавната свест за правата и обврските на граѓаните околу д... повеќе...

Во Пехчево работилница за подигање на свеста за заштитените подрачја

Во Пехчево работилница за подигање на свеста за заштитените подрачја

Пехчево, 9 октомври 2018 (МИА) - Eдукативни предавања за придобивките од заштитените подрачја, беш... повеќе...

Еко-акции на младите од Кочани за расчистување и уредување на излетнички локалитети

Еко-акции на младите од Кочани за расчистување и уредување на излетнички локалитети

Кочани, 9 октомври 2018 (МИА) - Седумдесетина младинци од средните училишта и од граѓанските здружен... повеќе...

Несовесни кавадарчани испуштаат фекалии во атмосферската канализација

Несовесни кавадарчани испуштаат фекалии во атмосферската канализација

Кавадарци, 9 октомври 2018 (МИА) - Несовесни кавадарчани испуштаат фекалии во атмосферската канализа... повеќе...

Конференција за одржлива економија со реализација на климатските политики

Конференција за одржлива економија со реализација на климатските политики

Скопје, 5 октомври 2018 (МИА) -  Енергетска демократија – Промени во енергетскиот сектор во ЕУ е тем... повеќе...

Почна порибувањето со крап на Дојранското езеро

Почна порибувањето со крап на Дојранското езеро

Дојран, 2 октомври 2018 (МИА) - На плажата „Калдрма“ во Нов Дојран почна годинашното порибување на Д... повеќе...

Еко-манифестација по повод акцијата на пластична амбалажа

Еко-манифестација по повод акцијата на пластична амбалажа

Скопје, 27 септември 2018 (МИА) - Во основното училиште „Ацо Шопов" во населба Радишани денеска се о... повеќе...

Започна расчистувањето на дивата депонија „Мауцкер“ кај Охрид

Започна расчистувањето на дивата депонија „Мауцкер“ кај Охрид

Охрид, 27 септември 2018 (МИА) – Општина Охрид преку Јавното претпријатие „Охридски комуналец“ денес... повеќе...

Се расчистива сметот во „Бирарија“ и „Цветан Димов“ во Кисела Вода

Се расчистива сметот во „Бирарија“ и „Цветан Димов“ во Кисела Вода

Скопје, 27 септември 2018 (МИА) - Општина Кисела Вода денеска почна акција за расчистување на сметот... повеќе...

Пуштена во употреба новата пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија (видео)

Пуштена во употреба новата пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија (видео)

Гевгелија, 26 септември 2018 (МИА) - Новата пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија денес... повеќе...

Заштитата на животната средина приоритет за рудникот Саса

Заштитата на животната средина приоритет за рудникот Саса

Македонска Каменица, 25 септември 2018 (МИА) - Делегација предводена од заменик-министерот за животн... повеќе...

Конференција за управување со сметот во Полошко

Конференција за управување со сметот во Полошко

Тетово 24 септември 2018 (МИА) - Станадардизирање на регионалната депонија Русино со цел таму соглас... повеќе...

Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион

Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Министрите за животна средина и просторно планирање и за локална с... повеќе...