• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Финансии

Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

Скопје, 20 октомври 2018 (МИА) - Градежните работи на пругата Битола-Кременица се очекува да завршат... повеќе...

 

Ангеловска - Бежоска: Нефункционалните кредити се уште имаат големо значење во глобални рамки

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) -  И по десет години од почетокот на глобалната криза, проблемот на н... повеќе...

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Директори на шест царински администрации од Западен Балкан одржаа н... повеќе...

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили. Министерствата и... повеќе...

Нов концепт на детско штедење од Охридска банка

Нов концепт на детско штедење од Охридска банка

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Охридска банка презентира нов концепт за детско штедење наречен „Об... повеќе...

Царинската управа откри повеќе обиди за шверцување и заплени марихуана, цигари и друга стока

Царинската управа откри повеќе обиди за шверцување и заплени марихуана, цигари и друга стока

Скопје, 15 октомври 2018 (МИА) - Царинската управа во текот на изминатата недела открила повеќе обид... повеќе...

Тевдовски: Приватниот сектор првпат е носител на растот на економијата

Тевдовски: Приватниот сектор првпат е носител на растот на економијата

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Во изминатава година приватниот сектор по првпат ја повлече економи... повеќе...

Тевдовски: Ребалансот нема да влијае на изградбата на автопатот Скопје-Блаце

Тевдовски: Ребалансот нема да влијае на изградбата на автопатот Скопје-Блаце

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Автопатот Скопје-Блаце ќе се прави преку Јавното претпријатие за др... повеќе...

Тевдовски: Со ребалансот се обезбедуваат средства за општините, ФЗОМ, ПИОМ и АВРМ (видео)

Тевдовски: Со ребалансот се обезбедуваат средства за општините, ФЗОМ, ПИОМ и АВРМ (видео)

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Ревидирање на проекцијата за раст на БДП на 2,8 проценти, задржувањ... повеќе...

Гувернерката на НБРМ, Ангеловска-Бежоска се сретна со високи претставници на ММФ и Светската банка

Гувернерката на НБРМ, Ангеловска-Бежоска се сретна со високи претставници на ММФ и Светската банка

Скопје, 14 октомври 2018 (МИА) - Гувернернерката на Народната банка на Република Македонија, Анита А... повеќе...

Oколу 400 милиони евра од Светска банка за пакет проекти во Македонија

Oколу 400 милиони евра од Светска банка за пакет проекти во Македонија

Скопје, 13 октомври 2018 (МИА) - Светска банка ќе и стави на располагање околу 400 милиони евра на М... повеќе...

Тевдовски: Преку инвестирање во подобри јавни услуги до одржлив развој (видео)

Тевдовски: Преку инвестирање во подобри јавни услуги до одржлив развој (видео)

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Македонија е прва земја во регионот што ќе воведе гарантиран минима... повеќе...

Обраќање на Тевдовски на панел на годишните средби на ММФ-СБ  (во живо)

Обраќање на Тевдовски на панел на годишните средби на ММФ-СБ (во живо)

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска во рамки на Годишни... повеќе...

Тевдовски со Гутереш и Гурија панелисти на настан на годишните средби на ММФ-СБ  (видео)

Тевдовски со Гутереш и Гурија панелисти на настан на годишните средби на ММФ-СБ (видео)

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска ќе има обраќање на ... повеќе...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија

Скопје, 12 октомври 2018 (МИА) - Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и ... повеќе...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија (ДПЛ)

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија (ДПЛ)

Скопје, 11 октомври 2018 (МИА) - Делегација предводена од гувернерката на Народната банка на Републи... повеќе...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Годишните средби на ММФ и СБ во Индонезија

Скопје, 11 октомври 2018 (МИА) - Делегација предводена од гувернерката на Народната банка на Републи... повеќе...