• A-
  • A
  • A+
петок, 08 декември 2023, 

Бизнис

Воведувањето глобална минимална стапка на данок ќе претставува добивка за сите

Берлин, 19 октомври 2018 (МИА) - Германскиот министер за финансии, Олаф Шолц, сака да се воведе глоб... повеќе...

 

Ангеловска - Бежоска: Нефункционалните кредити се уште имаат големо значење во глобални рамки

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) -  И по десет години од почетокот на глобалната криза, проблемот на н... повеќе...

Во Русија годинава зголемен бројот на милијардери од 69 на 74

Москва, 19 октомври 2018 (МИА) - Во Русија во 2018 година бројот на милијардери е зголемен за пет од... повеќе...

Пивото и чоколадото наскоро ќе исчезнат поради глобалното затоплување

Пекинг, 19 октомври 2018 (МИА) - Стотици милиони љубители на пиво ширум светот би можеле за само нек... повеќе...

Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Дебата: Подобро законодавство за помалку фрлање храна

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Дали Македонија има потреба од закон против фрлање храна и/или од п... повеќе...

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Отворен ден на GS1 Македонија: „Дигитализација на македонското стопанство“

Скопје, 19 октомври 2018 (МИА) - „Онлајн“-трговијата во Македонија е во зачеток, бројот на компании ... повеќе...

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Концесионерот на „Македонско село“ ќе ја плати гаранцијата од 43.000 евра и кирија за наредните шест месеци

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - На Концесионерот на „Македонско село“ за еднострано раскинување на ... повеќе...

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Неформален состанок на царинските администрации од Западен Балкан

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Директори на шест царински администрации од Западен Балкан одржаа н... повеќе...

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили. Министерствата и... повеќе...

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Почнуваат првите средби со земјоделците за консолидација на земјиштето

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Утре почнуваат средбите со земјоделците во Царев Двор, Спанчево, Со... повеќе...

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Иновацијата еден од најважните двигатели на економскиот раст

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Иновацијата е еден од најважните двигатели на економскиот раст во с... повеќе...

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Информативна работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - Проектот „МАИНЛАНД“, финансиран од Европската унија, денеска органи... повеќе...

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Конференција за трансфер на технологија и права на интелектуална сопственост

Скопје, 18 октомври 2018 (МИА) - По повод одбележувањето 25 години од основањето на Државниот завод ... повеќе...

Нов концепт на детско штедење од Охридска банка

Нов концепт на детско штедење од Охридска банка

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Охридска банка презентира нов концепт за детско штедење наречен „Об... повеќе...

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди (ДПЛ)

Европски ден на статистиката: Македонскиот статистички систем се развива согласно европските правила и стандарди (ДПЛ)

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Република Македонија е посветена на имплементирање на европските вр... повеќе...

Понеповолна економската состојба во деловните субјекти во трговијата на мало

Понеповолна економската состојба во деловните субјекти во трговијата на мало

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Раководителите на деловните субјекти во трговијата на мало оценуваа... повеќе...

Претпријатијата лани со поголем промет за 6,4 отсто

Претпријатијата лани со поголем промет за 6,4 отсто

Скопје, 17 октомври 2018 (МИА) - Македонските деловни субјекти во текот на 2017 година оствариле за ... повеќе...